Lämpimät ilmat ovat hellineet näitä etelään viettäviä rinteitä, ja mansikkaa kypsyy mukavasti. Huomenna, juhannusaattona aloitamme itsepoiminnan. Tällä hetkellä poiminnassa ovat Emily- ja Solprins -lajikkeet, jotka ovat myös kelpo mansikoita säilyttäväksi. Emily-lajikeessa on itseasiassa aistittavissa ehkä hivenomainen häivähdys metsämansikkaa.
Hernemaata olemme myös tutkineet, ja pian myös ensimmäiset herneet ovat poimittavissa. Hernettä on kylvetty toukokuun ajan useamman kerran, jotta juuri sopivankokoista ja makeaa hernettä olisi saatavana mahdollisimman pitkän kauden. Hernehän sopii myös pakastettvaksi: herneet perataan, pistetään raakana pussiin ja pakkaseen. Talvella hernettä voi käyttää ihan tavallisten pakasteherneiden tapaan, eli syödä sinälään tai laittaa vaikka sopan sekaan.
torstai 21. kesäkuuta 2012
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
tässä ideoita mansikoista:
http://lautasella.blogspot.fi/2012/06/tahraantunut-mozzarellasalaatti.html
http://lautasella.blogspot.fi/2012/06/sahramimansikat.html
http://lautasella.blogspot.fi/2010/07/mansikka-smoothie.html
Lähetä kommentti