sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Monimuotoista vesisadetta

Viimeiset pari päivää on ollut vesisadetta kaikissa muodoissaan: kaatosadetta, tihkusadetta, pikkusadetta, kuurosadetta, sadetta tuulella ja ilman. Sää on olut myös myös erittäin kylmä, päivittäinen tehoisan lämpösumman kertymä on ollut vain muutama aste päivässä. Tehoisa lämpösumma on summa, johon lasketaan yli viiden asteen ylittävä osuus päivän keskilämpötilasta.

Sääennusteet näyttävät tällä hetkellä viileän sään jatkuvan koko ensi viikon, ehkä jonkinmoista lämpenemistä on havaittavissa ensi viikon loppupuolella. Sadettakin ennusteissa on: joissakin malleissa enemmän, joissakin vähemmän. Hallaennusteet ovat vielä sen verran pahannäköisiä, että hallantorjunnan valmiutta täytyy ylläpitää ja suunnitella mitä tehdään ja millä lohkolla.

Rivivälien nurmenleikkuu on meillä sellainen loppumaton projekti. Juuri on saatu kierros täyteen, mutta todennäköisesti heti ensi viikola täytyy aloittaa alusta. Tällainen viileä, kostea sää on erinomainen nurmen kasvulle, mutta lähes toivoton leikkuu sää. Nurmi kun ei leikkaudu kunnolla, jos kasvusto on märkää.

Ei kommentteja: