sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kypsiä mansikoita

Ensiksi ilouutisia kaikille mansikoiden ystäville: nyt sunnuntaina aloitamme mansikanmyynnin. Mansikoiden kypsymistä on selvästi nopeuttanut aurikoinen ja lämmin sää, ja nyt aloitamme keräämään niitä päivittäin. Hyvin pian aloitamme myös itsepoiminnan.

Perunamaallakin ensimmäiset varhaisperunat rupeavat olemaan nostikunnossa. Huomenna olisi tarkoitus suorittaa laajamittaisempi koekaivuu. Näin alkuun peruna nostetaan meillä ihan käsin, korkeintaan kuokalla vähän vähän auttaen. Tämä siitä syystä, että saisimme perunat mahdollisimman hyvälaatuisina nostettua. Varhaisperuna on vähän samanlainen kuin mansikka: herkkähipiäinen, eikä pidä säilytyksestä tai monista käsistä ennen pesua, keittoa ja haarukkaa.

Tillinippuja yritämme tehdä myös huomenna. Aikaisimmista tilleistä löytyy jo niputukseen soveliasta koko luokkaa.

Nyt sunnuntaina ovat myös suoramyyntitilamme, tilamyymälä Puimasuulin avajaiset. Hiukan verran jännittää ja hirvittää - toivottavasti kaikki menee hyvin. Avajaispäivänä tarjoamme kakkua ja kahvia asiakkaillemme. Puimasuulin ympärystän pihatyöt jäävät kesken, mutta toivottavasti asia ei menoa haittaa! Tervetuloa tutustumaan!

Ei kommentteja: