keskiviikko 12. elokuuta 2015

Lähiruokasafari lähestyy!

Lähiruokasafari on taas! Tänä vuonna lähiruokasafari-päivä on la 15.8., eli nyt tulevana lauantaina. Tilamyymälämme palvelee silloin klo 8 - 18 ja itsepoimimaan pääsee 8 - 16 (vadelman itsepoiminnasta kannattaa soittaa etukäteen). Lähiruokasafari-päivänä meillä pääsee tiluskierrokselle traktoriperäkärryllä. Tiluskierrokset ovat klo 11 ja 15.

Sitten marjamaiden kuulumisiin.

Vadelman satokausi jatkuu edelleen. Vadelma-asioissa (itsepoiminta, valmiiksi poimitut) kannattaa soittaa etukäteen ennen marjaretkelle lähtöä, ja varmistaa vadelmatilanne. Vadelmista meillä on viljelyssä kaksi lajiketta: Muskoka ja Glen Ample. Muskoka on vanha kanadalainen lajike, jota on viljelty Suomessa jo pitkään. Muskokan marjat ovat malliltaan pyöreähköjä ja hyvin aromikkaita. Glen Ample on uudempi vadelmalajike, ja se on jalostettu Skotlannissa. Monet kutsuvat sitä jättivatuksi, koska marjat ovat erittäin kookkaita.

Mansikkaa on poiminnassa päivittäin pieni ala Salsa-lajiketta. Salsa on meillä uusi lajike, ja ainakin nämä ensi kokemukset ovat hyviä.

Mustaherukat ovat myös poimittavissa. Öjebyn-lajike on nyt parhaimmillaan, ja ensimmäisiä Mortti-mustaherukoita poimitaan. Tällä hetkellä on myynnissä myös valmiiksi poimittua mustaherukkaa. Mustaherukat on poimittu käsin kokonaisina terttuina.

Puna-, valko-, ja viherherukoiden on myös vielä saatavana itsepoimien.

Karviaisia on myynnissä myös, lajikkeina Hinnonmäen keltainen ja Lepaan punainen. Myös karviaisia on aika ajoin saatavana valmiiksi poimittuna.

Saskatoonia riittää vielä, ja ihania täydellisiä terttuja pensaiden oksilla onkin.

Pensasmustikka on tänä vuonna kypsynyt hitaasti, mutta varmasti. Ainossa ja Alvarissa on tällä hetkellä eniten marjoja, muut lajikkeet toki seuraavat perässä.

Aika ajoin myynnissä myös metsämustikkaa valmiiksi perattuna pakasterasioissa.

Marjakausi on nyt erittäin runsas ja monipuolinen.

Ei kommentteja: