keskiviikko 19. elokuuta 2015

Vadelmaan!

Eri marjalajeja on poiminnassa nyt paljon, tässä lyhyt katsaus niiden tilanteeseen. Vadelmakausi jatkuu yhä edelleen vilkkaana, ja tällä hetkellä poimitaan siis Muskoka- ja Glen Ample -lajikkeita. Karhunvadelmapensaissakin raakileet ovat pullistuneet lupaavasti, mutta todennäköisesti niitä pääsee keräämään vasta syyskuun puolella. Pensasmustikka on kypsynyt tänä vuonna yllättävän hitaasti, mutta joka päivä on onneksi jotain saatu kerättyä. Herukat rupeavat olemaan pian poimittu, mutta alaoksilla ja pensaiden sisällä on vielä jonkin verran marjoja. Karviaisia on runsaasti. Mansikasta poimitaan nyt myöhäsilajikkeita eli Salsa- ja Malwina -mansikoita.

Valkosipulin nosto on nyt saatu päätökseen, ja kaunis aurinkoinen sää on edistänyt sipulien kuivumista. Valkosipulista meillä on viljelyssä ns. Rymättylän kantaa oleva maatiaislajike, joka tekee isoja kynsiä. Tavallista sipulia meillä on viljelyssä myös, ja sitäkin olisi tarkoitus nostaa kuivumaan talvisipuliksi.

Huomenissa olisi tarkoitus käydä tutkailemassa maissimaalla, miten tähkät ovat kehittyneet. Täytyy toivoa, että nämä lämpimät päivät olisivat edistäneet maissin kehitystä niin paljon, että päästäisiin aloittamaan maissin poimintaa nyt tulevana viikonloppuna.

Ei kommentteja: