torstai 6. elokuuta 2015

Markkinaviikonlopun ohjelmaa ja marjakauden kuulumisia

Nyt tulevana lauantaina 8.8. vietetään Marjatilan Markkinoita klo 10 - 14. Paikalla on useita myyjiä - lista myyjistä ja tuotteista on täällä. Markkinoiden lopuksi, klo 14 alkaen, Matti Yrjölä esittelee Paavo Yrjölä-näyttelyn Puimasuulilla.

Sunnuntaina 9.8. Puimasuulilla on klo 18 alkaen Konsertti elokuun illassa, jossa esiintyvät tenori Valtteri Yrjölä, pianisti Janne Anttila ja muusikko Ilkka Niemi. Liput 10 e, joita on jo myynnissä Puimasuulilla. Konsertin aikana kahvilamme ja sen terassit palvelevat konserttiyleisöä.

Sitten marjakauden kuulumisiin. Vadelmamailla on riittänyt vilskettä, ja ikäväksemme emme ole aina pystyneet ottamaan vastaan kaikkia tulijoita. Vadelma on kypsyy hiljakseen, lämpimistä säistä huolimatta. Tämä johtuu alkukesän viileydestä: vadelman kukinta oli alkuun hidasta, ja keskikesän viileys myös omalta osaltaan hidasti kehitystä. Vadelma-asioissa kannattaa siis soitella (p. 03 - 3711 163 tai p. 0400 - 625 636) ennen marjaretkelle lähtöä. Yleensä aamut ovat olleet vilkkaampia, ja puolen päivän tienoolla ollaan pystytty arvioimaan, kuinka paljon poimijoita vielä mahtuu lisää kullekin päivälle.

Mustaherukka on nyt poimintakypsää. Nyt on kypsynyt vanha Öjebyn-lajike, ja toista lajiketta, Morttia, päästäneen poimimaan arvioilta ensi viikon loppupuolella. Mustaherukka on pääosin itsepoiminnassa, mutta pieniä määriä on saatavana myös valmiiksi poimittuna etukäteen varaten. Valmiiksi poimitut herukat kerätään meillä kokonaisina terttuina, käsin - ei koneella.


Ei kommentteja: