perjantai 28. elokuuta 2015

Venetsialaisviikonloppu!

Nyt tulevana viikonloppuna vietetään Venetsialaisia ympäri Suomen, Mahnalan Venetsialaisia vietetään perinteiseen tapaan Miharinrannassa. Sääennusteen mukaan myös illasta näyttäisi tulevan kaunisa ja kuulas, hieno asia sekin siis.

Huomenna ja ylihuomenna sunnuntaina olemme mukana IKEA family- tapahtumassa Tampereen IKEAssa. Piukku myyntipisteessämme on tarjolla satokauden mukaisia herkkuja: mansikkaa, vadelmann, pensasmustikkaa, karviaista, maissia, papua, porkkanaa, perunaa, yrttejä, lehtikaalia, mangoldia... ja kaikkea muutakin. Tervetuloa meidänkin puolesta IKEAlle!

Tuleva sunnuntai on myös touhukas päivä siksi, että silloin olemme mukana Hämeenkyrön Vanhat Talot - tapahtumassa. Vanhat Talot-tapahtuman aikana pääsee kurkistamaan kivinavettamme sisälle. Navetta on avoinna klo 10 - 17, ja saatavilla on navetan historiikki.  Navatassa on esillä myös kalkitsemisessa tarpeellisia tarvekaluja, ja klo 14 - 17 voi myös tarkemmin kysellä kalkitsemisesta. Kalkitseminenhan on ollut vanha tapa puhdistaa ja valkaista erityisesti eläinsuojien seiniä.

Marjarintamalla ei mitään uuutta, eli vadelmaa, mansikkaa, pensasmustikkaa ja karviaista on nyt hyvin. Mustaherukoistakin löytyy ala- ja sisäoksilta vielä jotain.  Hedelmäpuolella ensimmäisiä omenia on keräilty, ja pikku hiljaa omenamäärät kasvavat.

Sokerimaissikausi on nyt hyvässä vauhdissa, eli sillä kannattaa herkutella nyt.
Ei kommentteja: