keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Vieläkin vadelmaa

Vadelmakausi jatkuu yhä edelleen - hyvin makoisia ja suuria marjoja pensaistossa on vielä. Ensimmäisiä karhunvattujakin on jo keräilty, ja todennäköisesti karhunvattukausi jatkuu syyskuun ajan. Muista marjoista saatavana on vielä mm. pensasmustikkaa ja mansikkaa sekä jonkin verran punaisia viinimarjoja.

Omenoiden satokausi on myös alkanut, mutta selkeästi tavanomaista myöhemmin. Nyt myynnissä on ollut mm. Valkea Kuulas- ja Jubilar-lajikkeita. Lajikekirjo runsastunee tässä lähiviikkojen aikana. Huomenissa olisi tarkoitus myös puristaa omenamehusta ensimmäinen erä.

Puimasuulilla palvelee myös omatoiminen puristuspisteemme. Omatoimisessa puristyspisteessa pystyy omista omenoista puristamaan herkullista omenatuoremehua, joka säilyy jääkaapissa n. 4 - 5 vrk. Pitempi aikainen säilytys onnistuu esimerkiksi pakastamalla tai umpioimalla mehu.

Maissin satokausi on nyt hyvässä vauhdissa. Maissi on nyt elokuun lämpimien säiden myötä kasvanut ennätyskorkeuksiin - toivottavasti lämpöä riittää nyt syyskuun aikana, ehkäpä nähdään  lähes 3 m maissikasvusto.

Maissisokkelo on yhä edelleen avoinna päivittäin aukioloaikoina.

Ei kommentteja: