keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Syyskuun sadonkorjuuta

Hups heijaa - syyskuu vierähtikin pitkälle, edellisestä kirjoituksesta on kulunut jo aikaa. Paljon on tässä välissä tapahtanut, sadonkorjuukiireettä on riittänyt.

Sokerimaissin satokausi jatkuu edelleen, ja sääennustekin lupaa satokaudelle vielä jatkoa. Tällä hetkellä ei ennusteissa ole hallaa, joka siis lopettaa maissin kasvun ja siten päättää  maissin korjuun. Puna- ja keltasipulia pääsee yhä edelleen itsepoimimaan. Itsepoiminta tapahtuu sateelta suojassa, katoksessa, minne sipulit on nostettu kuivumaan. Pensaspavuissa on vielä paikoin hyvännäköisiä palkoja, mutta viileä sää estää uusien kehityksen. Pensaspapua on arviolta vielä tämän viikon ajan itsepoiminen saatavana.

Marjojen satokausi rupeaa lähestymään loppuaan, mutta pensasmustikkaa on vielä itsepoimittavaksi. Myymme myös pakastettuja marjoja tilamyymälässämme.

Omenoita on saatu poimittua, ja uuden sadon omenamehua on myynnissä myös. Talviomenoiden korjuu antaa odottaa itseään, mutta piakkoin voitaneen aloittaa myös se. Talvikurpitsoiden tilannetta (ehtivätkö vai eivät) ei pysty vielä arvioimaan, lähiviikot ratkaisevat niiden kehityksen.

Ei kommentteja: