keskiviikko 1. elokuuta 2018

Mansikan syyssadon itsepoiminta tunneleilla

Elokuu alkoi tänään, ja tänään aloitimme mansikan syyssadon itsepoiminnan tunneleilla. Tällä hetkellä erityisen runsaasti kypsiä marjoja on Favori-lajikkeessa, Flair-lajike kypsyy pikapuoliin ja Magnum-mansikat vielä enimmäkseen kasvattavat raakileita ja kukkivat.

Tunneleissa kerääminen on helppoa ja mukavaa: tunnelin muovikate varjostaa auringolta ja suojaa sateella. Mansikat kasvavat reilu metrin korkeudessa pöydillä, eli kerääminen tapahtuu selkä suorana. Pöytäkasvatus toki aiheuttaa sen, että emme suosittele itsepoimintaa tunneleilla perheen pienimmille. Pöydät eivät myöskään kestä kiipeämistä tai tönimistä, mikä on myös huomioitava tunneleilla.

Tunnelin itsepoiminta on avoinna päivittäiin klo 14. - 17. Tunneleille on kuljetus traktorilla itsepoiminnan ohjauspisteestä (valkokattoinen katos marjapeltojen laidassa), ja viimeinen paluukuljetus on klo 17.30. Tunnelin itsepoiminassa on käytössä poimintaranneke (8,50 e/ henkilö), joka sisältää reilun litran vetoisen astian kotiin vietäväksi. Jos haluaa noukkia enemmän, on se toki mahdollista - tällöin kerätyt mansikat punnitaan ja maksu perustuu kerättyyn kilomäärään (hinta päivän hinnan mukaan).

Tunnelin itsepoiminta on avoinna joka päivä niin kauan kuin poimittavaa riittää, eikä tunnelipoimintaan ole mahdollista varata poiminta-aikaa.

Ei kommentteja: