maanantai 20. elokuuta 2018

Omenaa, omenaa ja vielä marjojakin

Omenakausi pärähti sen verran hurjalla vauhdilla täydelle teholle, että melkein tiputtiin kyydistä. Lajikerunsaus on nyt laajimmillaan - myynnissä on mm. Valkea Kuulas, Bergius, Julyred, Suislepp, Vuokko, Herkkuomena, Huvitus ja Lavia. Voimakkaan punaväritteisistä omenoista - kuten esimerkiksi Julyred tai Bergius - saa erittäin kauniita kuivattuja omenoita talven herkutteluun. Helposti kypsennyksessä hajoavia omenoita ovat esimerkiksi Valkea Kuulas ja Herkkuomena, joista syntyykin pehmeitä uuniomenoita hetkessä. Omenaahan voi lisätä myös raasteena esimerkiksi taikinan joukkoon - sämpylät, leivät ja muffinit saavat mukavan omenaisen maun pienestäkin omenalisästä.

Näin omenakauden aikana myymme myös vastapuristettua oemnatuoremehua, ja teemme myös rahtipuristusta tilauksesta. Puristusaika on sovittava etukäteen, ja parhaiten se onnistuu soittamalla p. 0400 - 625 636 tai 03 - 3711 163.

Marjojakin muuten vielä on: keräämme päivittäin myyntiin pienen erän mansikkaa, vadelmaa ja karhunvattua. Tuoremarjojen lisäksi Puimasuulilla on myynnissä myös pakastemarjoja, myös isommissa erissä.

Maissikausi on edennyt hiljakseen, ja jonkin verran on saatu kerättyä. Leikkopapua saadaan kerättyä' vielä tällä viikolla, ehkä vielä jonkin verran vielä ensi viikollakin.´Sipulia on saatavana runsaasti, myös itsepoimien kuivauksesta. Satokausi siis etenee, mutta vielä on kesää jäljellä.


Ei kommentteja: