torstai 9. elokuuta 2018

Odotettavissa Päivä Maalla

Nyt tulevana lauantaina 11.8. järjestetään Pirkanmaalla Päivä Maalla-tapahtuma, jolloin mahdollista käydä tutustumassa maatiloihin ja niiden toimintaan. Tapahtuman organisnoi MTK Pirkanmaa, ja ideana on esitellä erilaisia tiloja ja erilaisia viljelyksiä.

Meillä isäntä ajeluttaa kiinnostuneita tiluskierroksilla, jotka starttaavat tilamyymälä-kahvio Puimasuulilta klo 13 ja 15. Tiluskierroksilla tutkaillaan peltoja ja esitellään marjatilan ajankohtaisia töitä. Kierroksiin kuuluu myös tutustuminen tunneliviljelmiin. Tunneliviljelytekniikka on uutta meillä Suomessa, ja vaikuttaa meidän omien kokemuksien mukaan hyvältä.

Emännän Sveina-issikka on myös hörissyt osallistuvansa, ja on kiillottanut kavionsa talutusratsastusta varten. Talutusratsastuspiste on valkokattoisen rakennuksen vieressä, jossa ilmoittaudutaan (maksu 2 e/kierros).

Itsepoiminta on myös avoinna: mansikan itsepoimintaa tunneleilla on klo 14 - 17, tai niin kauan kuin poimittavaa riittää. Ahkerimmat löytävät vielä myös vadelmia sukeltamalla pensaisiin, jonkin verraan pensasmustikkaa on myös. Punaisia karviaisia on hyvin.

Tilamyymälässä myynnissä myös mm. omenaa ja omenamehua, papua, sokerimaissia ja kaikenlaisia marjoja.

Tervetuloa!

ps. olemme aloittaneet  myös omenamehun rahtipuristuksen, mistä saa helpoiten lisätietoa soittamalla p. 03 - 3711 163 tai p. 0400 - 625 636

Ei kommentteja: