tiistai 6. elokuuta 2019

Elokuu

Elokuu sujahti kuukauden nimeksi melkein huomaamatta kaiken työn tohinassa. Mansikkaa poimitaan edelleen sekä tunnelista että avomaalta. Vadelmakausikin on täydessä vauhdissa - toki kukinnan aikainen viileys ja muutenkin pääosin viileä kesä on aiheuttanut sen, että vattukaudesta näyttää tulevan pitkä ja marjat kypsyvät siis pikkuhiljaa, eivät kaikki kerralla. Muita tämän hetken marjaherkkuja ovat pensasmustikat, karviaiset ja mustaherukat. Mustaherukkaan kannattaa jo hiukan kiirehtiä, koska myöhäinen Mortti-lajike rupeaa olemaan kypsää.

Muita elokuun merkkejä on myyntipaikkojen sulkeminen. Kiitämme kaikkia Wanhan Essolla, Kyröskosken Tokmannin edessä ja Mouhijärven Herkkujuustolalla olleiden myyntipisteiden asikkaitamme. Myyntipisteemme Hämeenkyrön S-marketilla ja Ikaalisten Nesteellä jatkavat edelleen, aukioloajat nettisivullamme. Osa ahkerista kesäntyöntekijöistämme on myös siirtymässä koulujen ja oppilaitosten penkkejä kuluttamaan - kiitokset myös heille kuluneesta kesästä!

Omenakausi on myös korkattu, ja aikaista Pirja-omenaa on myynnissä. Tällä viikolla olisi tarkoitus viritellä  myös omenamehun puristus- ja pastörointilaitteistoa. Omia omenoita voi tuoda meille myös puristettavaksi. Lisätietoa mehunpuristuksesta ja varaukset parhaiten soittamalla p. 0400 - 625 636 tai 03 - 3711 163.


Ei kommentteja: