lauantai 24. elokuuta 2019

Maissia ja marjoja ja pikamatkoja etelään

Jonkinmoista matalalentoa on ollut viimeisimpien viikkojen aikana. Satokausi jatkuu runsaana, ja pomittavat lajit ovat lisääntyneet maissilla ja omenalla. Sokerimaissia on saatavana sekä itsepoimien että poimittuna, omenaa on myynnissä valmiiksi poimittuna tilamyymälässämme. Mansikkakausi jatkuu edelleen tunnelissa, avomaan mansikkakausi on loppunut. Vadelmaa on yhä, mutta pensaisiin joutuu sukeltamaan hyvin syvälle. Pensasmustikkaa on hyvin, samoin papua.

Jäätelökonerintamalla myös mukavia uutisia. Vanhempi pehmiskone on nyt saatu takaisin toimintaan: naapurikylän Sasin Jäärattaan taitavat kylmälaiteasiantuntijat paikansivat ja korjasivat lauhduttimen vian. Nyt toinenkin kone on täydessä iskussa, ja valmiina vastaamaan ennusteissa olevan lähes helteisen sään haasteisiin. Irtojäätelövitriinistämme myynnissä on myös muita marjajäätelöitä - mustikkaa, vadelmaa, karhunvattua - ja tietysti isännän herkkua, mustaherukkaa.

Navettassa on ollut mahdollisuus tehdä pikamatka Etelä-Eurooppaan kahtena viimeisimpänä perjantaina, kun Hiltun Tiltujen Johanna ja kyläaktiivi Veera ovat järjestäneet kreikkalaisen ja espanjalaisen taverna-illan. Tunnelma on ollut katossa. Ensi viikon perjantaina 30.8. on viimeinen mahdollisuus lähetä pikamatkalle - silloin kohteena on Italia. Tervetuloa myös meidän puolesta. Tulevana lauantaina, eli 31.8. Puimasuulin ympäristössä on mahdollista päästä seuraamaan maastotaitoratsastuskilpailua. Kilpailussa tehdään hauskoja ja leikkimielisiä tehtäviä, esimerkiksi  eripuolilta hevosen selkään nousua, esineen siirtoa yms. Kilpailu alkaa klo 10 helpoilla luokilla ja jatkuu iltapäivällä vaikeilla luokilla. Helppojen luokkien tehtävät ovat kaikki kisa-alueella Puimasuulin terassin läheisyydessä, joten kisan kulkua on helppo seurata esimerkiksi terassilta. Vaikeassa luokassa osa tehtävistä on kauempana, mutta lähtö ja maali sekä osa tehtävistä on Puimasuulin kisa-alueella.

Ei kommentteja: