torstai 5. syyskuuta 2019

Marjakautta, maissia, omenaa ja muutakin

Elokuu vaihtui yhdessä hujauksessa syyskuuksi, vaikkei sitä ihan heti lämpötilasta ja säästä arvannut. Tänään onkin varsinainen myteripäivä: tuulee ja vettä ripeksii. Toisaalta tämäkään keli ei haittaa mansikanpoimintaa tunneleilla, jossa siis satokausi jatkuu edelleen. Muista marjoista pensasmustikkaa on vielä mukavasti pensaissa, ja poiminta on helppoa. Karhunvatukkaa ja vadelmaa on saatavana poimittuna vielä vähän, mutta määrä rupeaa erityisesti vadelman osalta olemaan niin pieni, että sitä ei voi varata.

Omenakausi on täydessä vauhdissa, ja monenlaisia omenoita on nyt myynnissä. Puristamme myös omenamehua, ja puristuspäivinä on mahdollista ostaa omenatuoremehua. Omenatäysmehua (eli pastöroitua tuoremehua) on myynnissä jatkuvasti tilamyymälässämme sekä REKO-lähiruokarenkaissa tässä lähipitäjien alueella. Uusin tuotteemme on mansikkasmoothie, joka on valmistettu 100% mansikasta lisäämättä mitään.

Satokausi jatkuu siis edelleen, ja reilun viikon päästä, syyskuun puolivälissä, pidetään taas perinteisiä perunan itsepoimintapäiviä. Puimasuuli on avoinna edelleen joka päivä, tervetuloa!

Ei kommentteja: