sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Karitsointiruuhkaa ja pakastemarjoja

 Tammikuun loppu lähenee, ja helmikuu on pian alkamassa. Helmikuun nimeä on selitetty sillä, että erityisesti silloin on mahdollista nähdä puiden oksissa jäähelmiä. Ne muodostuvat, kun pakkanen lauhtuu ensin plussan puolelle, ja tätä lämpenemistä seuraa äkkipakkanen. Tänä talvenakin jo muutama tällainen äkkinäinen sään muutos on ollut, ja jäähelmiä on jo vähän näkynyt.

Lampolassa on hiukan vilskettä ja vilinää, ja karitsoinneissa ruuhkaa. Kuivittamista, heinien ja veden kantoa piisaa, samoin kuin porttien ja aitojen siirtelyä. Pian karitsoinnit ovat jo puolessa välissä, eli loppusuora häämöttää. Isoimmat karitsat pomppivat ja loikkivat jo korkealle, ja puskemistakin harjoitellaan.

Jos muuten pakastimessa on tyhjyyttä marjaosastolla, niin meillä on edelleen myynnissä pakastettua mansikkaa, vadelmaa, karhunvatukkaa ja pensasmustikkaa. Metsämustikkaakin on pieni määrä jäljellä. Marjoja voi ostaa suoraan meiltä täältä tilalta - toki kannattaa pirauttaa etukäteen (p. 0400 625 636) ennen tuloa. Vastaillaan puhelimeen, kun ollaan sisällä - pihalla ei puhelin ole välttämättä mukana. Olemme mukana myös Pirkanmaan REKO-ringeissä, ja siellä voi myös niitä tilata. Pakastemansikoita ja -vadelmia on nyt saatavana myös Ylöjärvellä, Elovainion kauppakeskuksessa olevasta Villa Vinon Kaffilasta.

Kesätöistä vielä lopuksi: työhaastatteluita on jo pidetty, mutta vielä voi soitella kysellä töitä ja haastatteluaikaa. Haastattelemme kaikki työnhakijat. Sovi haastatteluaikasi soittamalla p. 0400 625 636. Vastaillaan puhelimeen, kun ollaan sisällä paperien äärellä. Soita siis tarvittaessa myöhemmin uudestaan, jos emme juuri sillä hetkellä pysty vastaamaan.

Ei kommentteja: