perjantai 28. kesäkuuta 2024

Huh hellettä - the warm sunny days

 On kyllä ollut lämmintä ja auringon paahdetta. Mansikat ovat kypsyneet vauhdilla, ja niiden sokeripitoisuus on varsin huima. Tällä hetkellä itsepoiminnassa meillä on Sonata- ja Polka- mansikoita. Mansikan lisäksi myös hernettä on saatavana itsepoimien. Hernettähän voi myös pakastaa talvea varten: tuoreet herneet riivitään eli herneen siemenet irrotetaan paloista. Herneet kannattaa pakastaa sopivan kokoisina kerta-annoksina, ja laittaa talvella suoraan pakkasesta jäisenä vaikkapa keittoon tai salaattiin. Itsepoiminta on tällä hetkellä avoinna ma-pe klo 8-17, la klo 8-12 ja su klo 9-15. Aukioloaika tarkoittaa aikaa, jolloin on oltava ilmoittautumassa itsepoiminnan vastaanottopisteessä. Jos paikalle tulo viivästyy esimerkiksi liikenteen takia, otathan yhteyttä puhelimitse (p. 03-3711 163 tai 0400 -625 636) ja kerrot tulostasi. Itsepoimintaan kannattaa myös aina soittaa ja varata etukäteen poimintapäivä. Erityisesti ruuhkaisimpina päivinä saatamme joutua aika ajoin rajoittamaan poimijoiden lukumäärää. 

Tilamyymälä-kahvio-gelateria Puimasuuli on avoinna ensi viikosta alkaen ma-pe klo 8-19, la klo 8-18 ja su klo 10-19.  Tilamyymälässä myynnissä marjoja poimintatilanteen mukaan, sipulia, perunaa, hilloja, mehuja yms. Jätskitiskissä on meidän omatekemiä jäätelöitä, gelatoja, ja muuta pientä suolaista ja makeaa. Tämän kesän erikoisuusherkkuna on myynnissä semifreddo-kakkupaloja. Semifreddo, "puolipakaste", on jäätelökakun kaltainen, mutta täyteläisempi jääkylmä herkku.

Huomenna lauantaina on muuten mahdollisuus tutustua vielä Flora Ann Heinäsuon värikkäisiin maalauksiin Navetassa. Sunnuntaina Navetta muuntautuu "kässänavetaksi", ja mitä se tarkoittaa...tervetuloa katsomaan!

==========================================================================

The warm summer days are here! The strawberry pick-your-own is open Mon-Fri 8am-5pm, Sat 8am-12 and Sun 9am-3pm. Please call (tel 03-3711163 or 0400-625 636) in advance and make a reservation, if you want to come to pick. During your visit remember that you are only allowed to pick in the row shown to you by our staff. It is not allowed to visit fields which are not open during your visit. Right now we have strawberries and peas available for pick-your-own.

Our farmshop-cafe-gelateria Puimasuuli is open Mon-Fri 8am-7pm, Sat 8am-6pm and Sun 10am-7pm. At the Puimasuuli ready-picked berries and other fresh products are available according to growing season. At the cafe-gelateria, we also sell our own Italian style ice cream - have you tasted all the flavors already?

We would kindly like to remind you to pay attention to our working hours - our farm is our home, and it is privately owned and operated. It is not allowed to visit our farm outside the opening hours. Thank you for your understanding!



Ei kommentteja: