perjantai 7. kesäkuuta 2024

Paluu normaaliin

 Tällä viikolla ollaan palattu normaaliin kesäsäähän: lämmintä, mutta ei hellettä. Välillä satelee ravakasti, mutta enimmäkseen on aurinkoista. Kesäkuun sää näyttäisi jatkuvan ennusteiden mukaan samanmoisena kuun loppuun asti.

Mansikoiden kypsyminen tunneleilla on alkanut. Valmiiksi poimittua mansikkaa on myynnissä päivittäin, itsepoimintaa tunneleilla on ke-pe klo 11-13. Avomaan mansikoidensatokausi alkanee juhannuksen tienoolla, ja itsepoiminta avomailla alkaa siis todennäköisesti viimeistään juhannuksen jälkeen.

Muista marjoista tunneleiden vadelma on kehittynyt huimaa vauhtia toukokuun helteisten kelien myötä. Hyvässä lykyssä siis juhannuksen tienoolla päästään maistelemaan satokauden ensimmäisiä marjoja. Perunoiden kehitys on normaalissa tahdissa, eli juhannusviikolla nostetaan ensimmäiset potut. Perunoista meillä on viljelyssä Siikilä ja Annabelleä.

Ja lopuksi haluaisimme muistutella, että maatilamme on meidän koti. Asuinrakennusten piha-alueilla kulkeminen on kielletty, ja alueet on myös merkitty kyltein. Tilamyymälä on avoinna tällä hetkellä ma-pe klo 10-19, la klo 10-18 ja su klo 10-19. Tervetuloa vierailemaan tilamyymäläämme sen aukioloaikoina!

Ei kommentteja: