tiistai 9. heinäkuuta 2024

Satokausitiedotusta

 Tämä vuoden kasvukausi on osoittautunut varsin mielenkiintoiseksi käänteiltään. Välillä tuntuu, ettei oikein itsekään pysy perässä, mitä kaikkea on. Mansikan satokausi on kääntymässä avomailla pääosin loppusuoralle, mutta myöhäisin mansikkalajikkeemme, Malwina, vasta mietiskelee marjojen kypsyttämistä. Malwinaa meillä on pieni ala. Valmiiksi poimittua mansikkaa keräämme tunneleista päivittäin myyntiin. Ja jos mansikan pääsatokausi on vallan päässyt livistämään ohitse, on meillä myynnissä mm. edullista kokonaisena pakastettua mansikkaa avolaatikoissa.

Mansikkakauden rauhoittuessa alkaa vadelman valtakausi. Vadelmariveissä rupeaa jo olemaan mukavasti punoitusta, ja sen itsepoiminta on aloitettu. Valmiiksi poimittua vadelmaa on myös saatavana päivittäin. Avomaan vadelmat ovat meillä suurimmaksi osaksi Muskoka-lajiketta, joka on vanha, Kanadasta peräisin oleva, pitkään Suomessa viljelty lajike.

Mansikoiden ja vadelmien lisäksi myös muut marjat alkavat kypsyä: saskatoon-pensaiden tummanpuhuvat marjat ovat kypsyneet jo poimittaviksi. Puna- ja valkoherukka rupeaa myös olemaan poimittavissa, pensasmustikoissakin on ensimmäisiä satunnaisia kypsiä marjoja.

Muista viljelykasveistamme hernettä on tällä hetkellä hyvin, ja sitä on helppo kerätä. Tänä kesänä meillä pääsee myös keräämään kesäkukkasia - meiltä saa sakset poimimista varten sekä kumilenkin kimpun sitomiseen. Tilamyymälässämme on myynnissä myös perunaa - sekä Annabelleä että Siikliä, sipulia ja valkosipulia. Tervetuloa!


Ei kommentteja: