torstai 25. heinäkuuta 2024

Ukkosia ja hellepäiviä - thunders and hot days

 Sää on ollut tässä viime päivät varsin mielenkiintoinen - hyvin kostea ja kuuma. Ukkosia on ollut, mutta onneksi pahimmat ukkossateet ovat toistaiseksi kiertäneet meidät. Aamupäivät ovat olleet pääosin varsin sateettomia, iltapäivisin kuuroriski on suurempi.

Vadelmien määrä pensaissa on nyt runsaimmillaan, eli nyt kannattaa säilöä niitä. Vadelmien itsepoiminta on helppoa: marjat voi kerätä pellolla suoraan pakastepurkkeihin, ja kotona ei tarvitse tehdä muuta kuin laittaa purkit pakkaseen. Ja jos himoitsee vattuhilloa, niin kannattaa muistaa, ettei hilloa tarvitse välttämättä keittää nyt hellekelillä. Hilloa voi keittää myös pakastemarjoista.

Muista marjoista itsepoiminnassa ovat nyt pensasmustikat, saskatoon, kaikenväriset herukat ja karviainen. Mansikan itsepoiminta on loppunut tältä satokaudelta. Muita itsepoiminnassa olevia kasveja ovat herneet, pavut, sipulit ja kesäkukat. Muistattehan, että itsepoimia saa ainoastaan niitä kasveja, jotka ovat itsepoiminnassa. Itsepoimia saa ainoastaan siltä pellolta, joka osoitetaan. Muiden viljelyskasvien itsepoiminta on kiellettyä.

Tilamyymälämme on avoinna edelleen päivittäin. Ahkerat poimijamme keräävät päivittäin vielä jonkin verran mansikkaa myytäväksi valmiiksi poimittuna, minkä lisäksi myynnissä on myös monia muita marjoja. Ensimmäiset omenatkin on jo kerätty myyntiin.

=============================================

The weather has been very interesting for the last few days: very hot and many thunders. Usually thunders occur during the afternoons - so, if you plan to come to pick-your-own, it is recommended to come in the morning. Our pick-your-own opens 8 am.

And what is available for pick-your-own: raspberries, currants (all colors), gooseberries, blueberries, saskatoon, onions, peas & beans and summer flowers.  And here is information for those, who really love strawberries: the strawberry pick-your-own has ended, but there is still some strawberries for sale at our farm shop, Puimasuuli.  We would like to kindly to remind you, that you are only allowed to  pick the crop of those plants that are available for pick-your-own. It is not allowed to go the fields and areas, which are not open to pick-your-own.


Ei kommentteja: