torstai 1. kesäkuuta 2017

Pässien seikkailuita vol 2

Viime syksynä pässit Kosmos ja Lanttiläntti suorittavat erinäisiä seikkailuretkiä ennenkuin päätyivät yhdessä suuren uuhilauman viihdytysjoukoiksi, jota virkaa hoitivat menestykkäästi. Pässipojat pääsivät vajaa viikko sitten laitumelle, jonne tyytyväisinä tallustelivat ruohoa rouskuttamaan ja märehtimään. Kaikki siis hyvin, ja pässit vaikuttivat tyytyväiseltä tilanteeseen.

Vaan eipä pitäisi lampurin tyydyttyä rauhallisuuteen - varsinkin kun kysessä on pari hyvin intomielistä seikkailijapässiä, jotka halajavat uusia kokemuksia ja elämyksiä. Tässä keväämmällähän pässipojat suunnistivat muutaman kerran lampolaan seurustelemaan uuhien kanssa, ja nyt tänä ehtoona pässin menosorkkia ilmeisesti kutkutteli myös: pässit kun olivat päättäneet lähteä jaloittelmaan, ja olivat vakain sorkin matkalla kohti kirkonkylää.

Pässit eivät harmikseen päässeet kirkonkylälle asti, kun lampurille poikain seikkailusta jo tiedotettiin. Lampurin havaitessaan pässit eivät aavistaneet mitään, vaan tulla kopsuttelivat tyytyväisenä tutun ihmisen luo.

Ja niin päättyi pässine tämän iltainen seikkailu - ainakin toistaiseksi.

Ei kommentteja: