perjantai 3. toukokuuta 2019

Pakkaspeikko ja muuta jännittävää

Sää on pikkuhiljaa kylmentynyt, ja eilisestä asti on tuullut kylmästi luoteesta ja luntakin on sadellut. Lumikinoksia ei toki vielä ole kertynyt, eikä ole tarvnnut aurata. Sääennusteen mukaan matalapaine jää tähän päälle pyörimään, ja lunta saattaa saataa koko yön. Pakkastakin on, ja lämpötila on juuri ja juuri kivunnut plussan puolelle. Tunneleissa lämpöä toki riittää: harso ja aurinkosähkö ovat sitä turvaamassa kasvustoja pakkaspeikolta.

Viime viikonloppuna oli sunnuntaina melkoinen hulina, kun nallet bailasivat. Oli mukavaa katsella iloisia ilmeitä, vaikka syy tapahtuman järjestämiseen olikin vakava. Kiitos myös meidän puolestamme kaikkille paikalle tullelleille sekä erityisesti kaikille tapahtumaa tukeneille sponsoreille - ilman teitä tapahtuma ei olisi ollut mahdollinen.

Laajakaista-hanke kaipaa vielä lisää tilaajia onnistuakseen. Olisi uskomattoman hienoa, jos saataisiin tänne kylälle varmatoiminen ja ennen kaikkea nopea nettiyhteys. Välillä kun yhteys on todella hidas ja pätkivä nykyisissä verkoissa. Uusien langattamien verkkojen myötä nopeus ei kasvane täällä, koska toimiakseen ne vaativat entistä tiheäämän mastoverkoston. Mastotiheyden merkitystä korostaa entisestään kumpuileva mäkisyys, jota on kaunis katsella, mutta mikä toisaalta on haaste langattamille yhteyksille.

Ei kommentteja: