perjantai 14. kesäkuuta 2019

Alkusähellystä ja säntäilyä

Kuten aiemminkin on taidettu täällä blogissa todeta, marjanviljelijälle käy usein samoin kuin autoilijalle syksyllä - syksyllähän pääkallotkelit yllättävät aina autoilijan, ja näyttää myös marjakauden alku yleensä yllättävän viljelijän. Vaikka kuinka suunnittelisi, aina jotakin kuitenkin on. Sellaista perinteistä säntäilyä on siis viime päivinä ollut. Kaikki sinänsä sujuu hyvin - kiitos siitä työntekijöillemme - mutta aina esimerkiksi myyntipisteiden avaamisen yhteydessä on monen monituista asiaa muistettavana. Samanaikaisestihan tuolla pelloilla kasvukausi etenee vinhaa vauhtia ja perässä pitäisi pysyä. Tässä siis se syy, miksi isäntä ajaa meillä mopolla. Muuten ei pysy kesän perässä.

Tilamme nettisivut ovat osoitteessa www.yrjolanmarjatila.fi . Siellä on tällä hetkellä liuta erilaisia aukioloaikoja eri myyntipisteille - juhannuksen aikaan aukioloajoissa on poikkeuksia tavalliseen nähden. Päivitämme tätä omaa nettisivuamme, ja siis sieltä (tai soittamalla p. 03 - 37 11 163 tai 0400 - 625 636) on mahdollista nähdä aukioloajat. Marja-asioissa kannattaa aina pirauttaa etukäteen ennen marjaretkelle lähtöä. Mansikkakausi on edennyt nyt niin pitkälle, että pystymme ottamaan jo valmiiksi poimitun marjan varauksia. Itsepoimintaa alettaneen varailla ensi viikon alusta alkaen.

Perunan nostoa kokeiltiin tänään, ja myyntiin saatiin ihan ensimmäiset Siikli-perunat. Nostamme nyt päivittäin pienen määrän perunaa, lajikkeena Siikli tai Annabelle. Tilliäkin saataneen pian, nippusipulin tekoa aloitellaan myös. Kesäherkut ovat siis täällä nyt.

Ei kommentteja: