perjantai 21. kesäkuuta 2019

Hyvää Juhannusta!

Onpa ollut hälinää! Ja huh hellettä! Hellesää kuumentaa, ja viime yökin oli varsin lämmin. Lämpötila tippui niukin naukin alle parinkymmen. Lämpö on osin tuntunut jopa tukalalta, koska ilman kosteus on melko suuri.

Mansikoiden itsepoimintaa avoimailla ollaan aloiteltu, mutta helteistä huolimatta marjojen kypsyminen on ollut melko hidasta. Tällä hetkellä arvio on, että ensi viikon puolesta välistä eteenpäin marjamäärä olisi runsastumassa. Tänään keräiltiin ensimmäisiä Sonata- ja Korona-mansikoita. Nämä ensimmäiset ovat kookkaita, mutta niitä on harvakseltaan. Aikaisissa Polka- ja Solprins-riveissä marjakoko on kohtuullisempi, ja kypsiä marjoja on tiheämmässä. Mansikan poiminnassa aika kuluu siis nyt lentäen, ja koska päivittäinen mansikkamäärä vaihtelee vielä runsaasti, on hyvä aina soittaa (p. 0400 - 625 636 tai 03 - 37111 163) ja varmistaa marjatilanne jo ennen marjaretkelle lähtöä. Suosituimpina päivinä suosittelemme varaamista etukäteen.

Peruna-lajikkeista Siikli ja Annabelle on jo paikoin nostokokoisia. Nostamme tässä vaiheessa kaikki perunat käsin suoraan ämpäreihin. Noukkijat loikkivat sinne tänne perunapeltoa etsiessään niitä kohtia, joissa on suurempia perunoita.

Muuta tuoretta tähän aikaan ovat nippusipulit ja tilli. Valkosipulin nostoa aloitellaan kuun vaihteessa.

Mutta nyt nautitaan kauniista suvesta. Hyvää Juhannusta kaikille!

Ei kommentteja: