sunnuntai 22. elokuuta 2010

Omenan korjuu käynnissä

Omenan korjuu on nyt täydessä vauhdissa. Nyt kulunut viikko oli suosiollinen, ja Valkea kuulas -omenat saatiin kerättyä loppuun. Samoin viimeiset Pirjat ja Huvitukset on kerätty. Sääennusteiden mukaan ensi viikolla on sen verran epävakaista, että omenan korjuussa on muutama välipäivä: pyrimme keräämään omenat aina iltapäivästä, kun aamun kosteus on haihtunut.

Luumut eivät ole vielä kypsyneet, samoin päärynöiden kypsyminen vie vielä hetken. Tomaattimaalla ovat ensimmäiset avomaan tomaattit maisteltu - ja yhtä hyviltä maistuvat kuin aina. Suurempaa satoa kerättäneen ensi viikon ja sitä seuraavan viikon aikana.

Maissia on vielä, samoin pensasmustikoita. Yrtti- ja salaattimaalla on monelaisia herkkuja poimittavissa, ja tilauksesta myös valmiiksi poimittuna. Vadelmia vielä on löydettävissä siellä täällä, mutta poiminta on jo todella hidasta.

Perunasato on tänä vuonna sen verran runsas, että pystymme pitämään taas suositun itsepoimintapäivän. Päivää ei ole vielä päätetty, mutta syyskuun loppupuolella se varmaankin on. Ensi viikon loppupuolella on luvassa hallaöitä, eli kellarin tuuletuksen aloitus on siis edessä.

Ei kommentteja: