perjantai 26. kesäkuuta 2015

Lähiruokaa

Mansikkalajikkeiden valikoima laajenee, ja kaikille Polkasta pitäville ilouutisia: tänään kerättiin tämän kesän ensimmäiset Polka-lajikkeen mansikat. Mansikoiden kypsymistahti on ollut  nyt melko hidas, mutta varmasti ne sieltä kypsyvät. Kukan kehittyminen mansikaksi vie yleensä kuukauden verran aikaa - helteillä vähemmän, viileällä enemmän. Keräämme mansikkaa joka päivä, ja itsepoimimaankin pääsee joka päivä - niin kauan kuin kypsiä marjoja penkeissä riittää. Suurempien määrien keräystä kannattanee vielä lykätä, mutta mansikan makuun pääsee jo hyvin.

Ensimmäiset herneet saatiin myyntiin tänään, ja perunaa - kaikkia kolmea sorttia: Ariellea, Annabelleä ja Siikliä - nostetaan päivittäin. Puna- ja keltasipulia niputetaan myös, värisuhteet hiukan vaihtelevat kehityksen mukaan. Myynnissä on tilliä, persiljaa ja muita yrttejä. Salaattia kerätään erityisesti lähiruokarenkaita varten.

Lähiruokarengas on siis facebookissa toimiva ryhmä, johon voi liittyä kuka tahansa lähiruuasta kiinnostunut henkilö. Tässä Tampereen seudulla toimii aktiivisesti muutamia lähiruokarenkaita, ja mekin olemme mukana muutamassa renkassa. Meitä tuottajia on mukana useita, ja liittymällä ryhmään voi tilata kaikenlaisia lähellä tuotettuja, taatusti tuoreita herkkuja.

Ei kommentteja: