tiistai 30. kesäkuuta 2015

Varo kopiota!

Mansikkakausi on käynnistynyt tänä vuonna poikkeuksellisen hitaasti. Mansikasta on ollut niukkuutta, ehkä jopa pulaa. Mansikakkauden erilaisuus on siis yllättänyt viljelijät, mansikanmyyjät ja asiakkaat.

Poikkeustilanne saattaa johtaa siis joidenkin tahojen toimesta erikoisiin tempauksiin. Meidänkin mansikoita on väitetty myytävän Tampereen Tammelan torilla sekä erään suuren ja suositun liikkeen edessä Tampereen eteläpuolella. Merkilliseksi asian tekee se, että emme tietääksemme ole myyneet kyseisillä paikoilla toimiville myyjille mitään - eikä toisaalta mansikkamäärätkään millään olisi riittäneet moiseen toimintaan.

Kannattaa siis varoa kopiota. Kopio kun ei taida olla suomalaista alkuerää, ja Elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittaa ulkomaisten marjojen kuumentamista tai keittoa ennen käyttöä.

Mistä sitten tunnet, ovatko mansikat varmasti meiltä? Tilalla tuotettuja marjoja on myynnissä tietysti täällä tilalla sekä itsepoimien tai poimittuna. Omia myyntipisteitä meillä on 5 kpl tänä kesänä. Olemme myyneet myös pieniä määriä mansikkaa muutamalle, luotettavalle toimijalle. Heillä myynnissä olevat mansikat pakataan uusiin, hienoihin laatikoihimme. Laatikko on tämän näköinen - maiseman tunnistaa kyllä:


Ei kommentteja: