perjantai 5. kesäkuuta 2015

Mahnala - avoin kylä

Huomenna on valtakunnallinen Avointen kylien - päivä. Avoimia kyliä on ympäri Suomen niemen, ja Pirkanmaan Avoimia kyliä esittelevä kartta on ladattavissa täällä. Mahnalassa tapahtuu myös kaikenlaista, kattavin listaus taitaa olla Mahnalan facebook-sivuilla tai täällä.

Mahnalassa on non-stopkuljetus traktorin peräkärryllä klo 11 - 15 reitillä Mihari - Yrjölän Marjatila - Seppälän tilan yksityistalli - Jyväpirtti - Mahnalan lava - Yrjölän Marjatila - Mihari. Seppälän tilalla on mm. punamultamaalin keittoa ja myyntiä, talutusratsastusta sekä pop-up-kioski leirikoulun hyväksi. Jyväpirtillä Mahnalan maamiesseura esittelee kylätoimintaa ja Simunan Martoilla on taimimyyjäiset lavalla. Miharissa voi tutustua Jan Holmin lauttaretkiin ja poiketa kioskilla. Meidän Puimasuuli on myös avoinna, eli sieltä on saatavana kaikenlaisia herkkuja mukaan. Noin klo 11.30 on eläinten hoitokierros, tervetuloa mukaan! Puimasuulin ympäristössä on ihmeteltävänä pukkeja, lampaita ja kanoja. Sää on sen verran viileä, että tiput taitavat vielä olla huomenissa sisätiloissa.

Puimasuuli on nyt avoinna tosiaan joka päivä. Pääsääntöisesti olemme avoinna ma - pe klo 9 - 18, la & su klo 10 - 18. Joinakin päivinä olemme pitempäänkin avoinna, esimerkiksi Bingo-tiistaisin bingon loppuun asti (n. klo 20). Mansikkakauden alkaessa aukioloaikamme pitenee taas tutuksi klo 8 - 20.

Mansikkakauden alkua odotamme mekin jo vesi kielellä, ja varmasti kaikkien iloksi voidaan todeta, että ensi viikon aikana poimittaneen ensimmäiset mansikat. Juhannusviikolle saadaan perunaa ja sipulia. Salaattia, mangoldia ja persiljaa on myös jonkin verran tulollaan. Tillistä ei ole vielä ihan täyttä varmuutta - täytyy vielä hiukan kierrellä ja katsella eri puolella, ja konttailla harsojen alla.

Ei kommentteja: