keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Mansikka - nyt!

Niinhän siinä taas pääsi käymään, että mansikka yllätti viljelijän. Lämpimät säät ovat kirittäneet mansikoiden kypsymistä, ja lempeät sateet ovat kasvattaneet kokoa. Tällä hetkellä kerätään siis varsin möhkälemäisiä marjoja: suurimpia marjoja näyttää kehittyneen Sonata-lajikkeeseen, mutta eivät Polkan ja Koronankaan marjat niille paljoa koossa häviä. Kaikki kolme lajiketta sopivat hyvin sekä syöntimarjoiksi että säilöntään. Jonkin verran on vielä varhaisempia lajikkeita, eli Emilyä, Solprinsiä ja Jonsokia - Jonsok on tosiaan SE mansikka, josta tulee ehkä kaikkein paras mansikkahillo.

Hernemaalle pääsee myös itsepoimimaan: pulleiden palkojen määrä ei vielä ole suuren suuri, mutta jotain sieltä jo löytää. Itsepoiminnan lisäksi hernettä on myynnissä valmiiksi poimittuna. Toinen viljelyksessämme oleva palkokasvi eli papu anta avielä odottaa itseään - ehkä viikon, parin päästä aletaan kerätä sitä.

Yrtti- ja salaattimaalla kehitys on ollut myös reipasta, ja myös lehtikaalia on jo kasvanut poimintakokoiseksi. Yrteistä saatavana mm. tilli, persilja, venäläinen rakuuna, basilika, minttu, sitruunamelissa. Pieniä määriä yrttejä, salaatteja ja lehtikaalia on myynnissä päivittäin Puimasuulilla, isompia määriä kannattaa tilata etukäteen.

Ei kommentteja: