sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Mansikkainen sunnuntai

Sää suosi tänään pidettyä mansikkakakkukilpailua. Kilpailuun osallistuvat kakut todettiin herkullisiksi ja hyvin herkullisiksi niin tuomariston kuin yleisönkin parissa. Kuvia kakkukilpailusta nähtävissä Mahnalan facebook-sivulla - kannattaa käydä kurkkaamassa, millaisia luomuksia oli esillä.

Ensi lauantaina Mahnalan Maamiesseura järjestää Mansikkatanssit Mahnalan lavalla. Hyvän tanssimusiikin lisäksi viihdykkeenä on perinteisiä, leikkimielisiä pelejä, joissa palkintona mm. mansikkaa. Puffetista löytyy herkkuja ja paljon mukavaa väkeä - kannattaa siis tulla tanssimaan ja kisailemaan, vaikka vähän kauempaakin.

Lopuksi vielä kuulumisia viljelyksiltä: Mansikkakausi etenee, ja tällä hetkellä poimitaan Emily-, Solprins-, Jonsok-, Polka-, Sonata- ja Korona-lajikkeita. Polkassa, Sonatassa ja Koronassa kerätään ensimmäisiä marjoja, jotka ovat kookkaita. Isompien määrien keräämiseen kannattaa varata aikaa. Lämmin sää on toki edistänyt kypsymistä, ja joka päivä penkeissä on enemmän poimittavaa. Tänäänkin poimintaa päästiin aloittelemaan muutamassa uudessa paikassa, eli kyllä ne mansikat sieltä kypsyvät kesän edetessä.

Tänään tutkailtiin myös valkosipulin tilannetta, ja varmaan täytyy tehdä tarkempi tutkimus - melko pian siellä on nostettavaksi kehittyttä sipulia. Maissimaalla paikoiin näkyy jo hedekukintoja,  mutta mennee elokuun puolelle ennen kuin poiminta alkaa. Vadelmat ovat kehittyneet myös aika vauhtia.

Ei kommentteja: