maanantai 27. heinäkuuta 2015

Tuulisen päivän tutkimusretki

Tänään oli varsin tuulinen päivä: tuuli oli voimakas oikeastaan koko päivän. Tuulesta oli kahdenlaista hyötyä. ensimmäisen kylvöksen maissit ovat täydessä kukassa, ja tuulipölytteisenä kasvina siis vaatii voimakasta tuulta kunnolliseen pölytykseen. Pölytyksen onnistuminen näkyy tähkissä: jos pölyttyminen on onnistunut, ovat maissin tähkät hyvin täyteläisiä kärkeen asti. Aika pian, muutaman viikon kuluessa, voidaan tarkistaa, miten kävi.

Tuulesta oli myös se etu, että viime päivinä maahan satanut kosteus haihtui - sanalla sanoen - tuuleen. Märimmät paikat ovat toki vielä märähköjä, mutta muuten kuivumisen melkein pystyi näkemään. Huomenna ja keskiviikkona näyttäisi olevan sääennusteen mukaan sateetonta, mikä ihan kiva juttu.

Tänään tehtiin tutkimusretkiä marjamaille, muiden askareiden ohessa. Herukoista punaiset ja valkoiset rupeavat olemaan poimittavissa, mustissa ja vihreissä mennee vielä aikaa hetken verran. Saskatooneissa on jo kypsiä, pensasmustikat puolestaan antavat hiukan odottaa itseään. Toki pensasmustikoistakin jo ensimmäisiä satunnaisia kypsiä marjoja on löydettävissä.

Vadelmariviessä tilanne on jatkunut entisellään, eli muutamissa aikaisimmissa paikoissa on päästy jo poimimaan. Pieniä määriä on jo poimittavissa, suurempien määrien keruuta kannattanee suunnitella ehkä aikaisintaan reilun viikon päähän.

Ei kommentteja: