sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Mutaa ja mansikkaa

Tänä kesänä on satanut paljon, tai ainakin hyvin monena päivänä. Sateisuusden vaikutus on tuntunut selvimmin alaparkkipaikalla, jonka pinta on liettynyt. Tästä syystä joudumme pitämään sitä, ja välillä myös muita parkkialueita suljettuna. Mansikkamaille on järjestetty kuljetus traktorikärryllä, joka kiertelee ja vie hyviin kohtiin poimimaan. Pahoittelemme - toivottavasti pian vesisateiden määrä vähenisi, niin parkkipaikat kuivuisivat.

Jotain hyvääkin viileästä ja sateisesta säästä on ollut. Mansikka on säilytynyt säähän ja satokauden vaiheeseen nähden erittäin hyvälaatuisena. Mansikoiden koko on myös pysynyt, vain paikoin koko on pienentynyt. Erityisesti tämä näkyy monen suosikkimansikassa, eli Polkassa. polka-mansikat kypsyvät hellesäällä nopeaan, ja ne eivät kasva täyteen kokoonsa.

Tällä hetkellä poiminnassa ovat siis Polka-, Sonata- ja Korona-mansikat. Vielä tulossa olevia lajikkeita ovat Salsa- ja Malviina, joilla satokauden arvellaan alkavan viikon, parin kuluessa.

Muitsa marjoista kypsiä marjoja löytyy jo saskatooneista, pensasmustikoista ja melko pian myös valko- ja punaherukoista. Vadelmariveissäkin aikaisimmissa paikoissa on jo poimittavaa. Näin aluksi kypsien marjojen määrä näissä kaikissa nyt satokauttaa aloittelevissa marjoissa on vähäinen, mutta kyllä määrät pikku hiljaa runsastuvat.

Ei kommentteja: