tiistai 29. toukokuuta 2018

Aurinkosähköä ja itsepoimintaa

Huomenna keskiviikkona järjestetään Kehäkukalla ja täällä meillä Aurinkosähköpäivä, jonka aikana on mahdollista tutustua aurinkosähköjärjestelmiin, laitetoimittajiin sekä jutella paikallisen verkkoyhtiön kanssa asiasta. Meillä voi kysellä myös aurinkokeräimistä, joilla lämmitetään vettä. Aurinkokeräimet ovat olleet nyt Puimasuulin katolla useamman vuoden, ja oikeastaan kaikki siellä tarvittava lämmin vesi lämmitetään aurinkokeräimen avulla. Järjestelmää voi suositella, ja hyvältä myös tuo aurinkosähköjärjestelmä on vaikuttanut - toki kokemuksia siitä on vasta pieneltä ajalta.

Mansikkakausi on pian ollut tunneleista käynnissä pian viikon verran, ja rohkeimmat ovat jo uskautautuneet myös itsepoimimaan. Tunneleissa mansikat kasvavat pöydillä, ja marjat ovat reilun metrin korkeudella. Poiminta on helppoa. Tunnelin kate varjosta mukavasti, ja liepeitten alta käy yleensä mukava tuulenvire. Tunneleille on kuljetuss traktorikärryllä Puimasuulilta, jossa myös ilmoittaudutaan poimimaan. Itsepoiminta on avoinna ma - pe klo 16 - 18.30 ja la - su klo 13 - 16. Mikäli päivän sato saadaan nopeammin kerättyä, itsepoiminta päättyy aiemmin.

Avoimaiden, pelloilla kasvavien mansikoiden tilannetta on myös kyselty, Lämmin sää on vauhdittanut niiden kasvua, ja tällä hetkellä näyttäisi tulevan normaalia aikaisempi vuosi. Jos siis viime vuosi oli ennätyksellisen myöhäinen, niin nyt mennään toiseen ääripäähän.

Ei kommentteja: