torstai 31. toukokuuta 2018

Mansikanmakua ja hellettä

Toukokuu päättyy tänään, ja aika merkillinen kuukausi onkin takana. Huhtikuu oli kolea, mutta oikeastaan koko toukokuun ajan on ollut ennätyksellisen lämmintä ja kuivaa. Alkukuusta maassa oli vielä kosteutta, mutta nyt ei enää. Ruoho kulottuu kuin heinäkuussa konsanaan. Kaikkialla on kukkia runsaasti, mutta lieköhän niissä mettä pölyttäjille. Auringossa ja lämmössä on omat hyvät puolensa, mutta sellaista hiljaista kesäsadetta kaipaa jo.

Mansikkaa kerätään tunneliviljelmiltä nyt täyttä vauhtia, ja päivittäin on ollut myös itsepoimintaa. Itsepoiminnan tilanne kannattaa kysellä etukäteen soittamalla - itsepoiminta on mahdollista satomäärien rajoissa. Tällä hetkellä itsepoiminta on avoinna ma - pe klo 16 - 18.30 ja la - su klo 13 - 16.

Valmiiksi poimittuja mansikoita on myynnissä tilamyymälässämme sekä Pirkanmaan REKO-renkaissa. REKOt toimivat facebookissa, ja liittymällä REKOon on mahdollista tilata lähiherkkuja monilta eri tuottajilta. Ensi viikolla avaamme myös myyntipisteitämme Hämeenkyrössä (S-marketin edessä), Ylöjärvellä (Ruokakeitaan edessä Elovainion alueella) sekä Ikaalisissa Nesteen piha-alueella. Mansikoitamme on nyt myynnissä Hämeenkyrössä S-marketissa ja Ylöjärvellä Ruokakeitaassa. Nokialta mansikoita löytyy mm. Pirkkalaistorin laidalta Siisonista sekä Linnavuoren, Harjuniityn ja Koskenmäen K-kaupoissa.

Sää on tosiaan ollut oikukas taas tänä vuonna, minkä vuoksi mansikan säilönnässä pärjäävät tänä vuonna nopeat. Viime vuonna mansikka kypsyi ennätysmyöhään, eli viime vuotta ei kannata muistella.

Ei kommentteja: