sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Vauhtia kesään

Lämmin hellii edelleen. Alkuviikon pitäisi olla hiukan viileämpi, mutta ennusteiden muaan sään pitäisi lämmitä sen jälkeen uudelleen. Sateita ei taida juurikaan olla ennusteissa - joku päivä sitten tuli ihan muutama pisara. Maa ei kuitenkaan niistä piskoista kastunut. Taivaalla on kylläkin nyt lupaavan näköisiä pilvenlonkia, ehkä ne luovuttavat jonkun pisaran vielä tänään?

Ensi viikolla jatkuu mansikoiden itsepoiminta tunneleilla. Poimimaan pääsee ma - pe klo 16 - 18.30 ja la - su klo 13 - 16. Mansikat ovat tunneleilla pöydillä, eli marjat ovat reilun metrin korkeudella maasta. Pöydät on rakennettu marjoille, eli ne eivät kestä tönimistä ja kiipeämistä. Kasvustojen tärveleminen esimerkiksi taimia repimällä ja mansikoiden heittely on myös kiellettyä. Syödä saa ja kerätä astiaan.

Ensi viikon tiistaina starttaavat mansikkabingot, jotka järjestää Mahnalan Ympäristökoulun vanhempainyhdistys Mahla ry. Bingojen tuotto menee kokonaisuudessaan koulun oppilaiden hyväksi. Bingossa on huippupalkinnot - ainakin mansikkaa on tiedossa varmasti. Bingolippujen myyntii alkaa klo 17.30 ja bingopallot alkavat pyöriä koneessa klo 18.

Lauantaina Puimasuulissa voi kuulla kansainvälisiä kitaraklassikoita kitaristi Eduardo Canteron kitarakonsertissa. Konsertti alkaa klo 18. Lippuja myynnissä ovella, á 10 €. Konsertin ajan Kahvilan sisätila ja terassi varattu konserttiyleisölle. Kahvila avoinna myös muille asiakkaille.

Viikonloppuna molempina päivinä Navetassa on klo 12 - 16 Navettakirppis, ja myyntiin on tulossa monenmoista: vaatteita, keittiövälineitä, harrastusvälineitä ja tarjolla on myös mielenkiintoisia löytöpöytiä. Myynnissä on myös uusia käsitöitä, kuten villasukkia ja muita kudontatöitä.

Lauantaina vanhassa kahvilassa ja katoksessa on Flowers of your life´n järjestämä kukkasidontakurssi, jonka järjestää puutarhuri Sanna Leppänen.

Ensi viikosta taitaakin olla tulossa melko vauhdikas.

Ei kommentteja: