torstai 14. kesäkuuta 2018

Mansikkaa jo pelloiltakin

Mansikkakausi etenee vauhdilla, ja tunnelimansikoiden lisäksi mansikkaa kerätään jo pieniä määriä pelloiltakin. Itsepoiminta pellolla alkanee viimeistään ensi viikon puolivälin tienoolla, mutta siitä tarkemmin myöhemmin. Tällä hetkellä pisimmällä punaisten marjojen kypsyttelyssä ovat Solprins-, Emily- ja Vibrant -lajikkeet, mutta on toki jo kypsiä Polka-mansikoitakin nähty ja maisteltu.

Tunneleilla ja pellolla tapahtuva rivakka marjojen kehitys sanelee myös mansikanviljelijän askelluksen tahtia. Nyt saa pitää siis jo aika hoppua, että asiat sujuvat. Eilinen pellonpiennarpäivä antoi myös paljon ajateltavaa viljelyn kehittämiseen. Maanviljely on siitä mielenkiintoista, että joka vuosi on täysin erilainen edellisistä. Edelliset vuodet valmistavat tulevaan, mutta aina on jotain yllätysellistä - kuten tänä vuonna helle ja viime vuonna viileys.

Tulevana sunnuntaina vietetään mansikkakauden avausta nautiskellen mansikkakakkua Navetan kiviseinien viileydessä - kivinavetta on siitä mukava rakennus, että se on viileä myös kesähelteillä, mitä nyt tällä hetkellä sunnuntaiksi ennustetaan. Illalla Puimasuulilla on mahdollista heittäytyä Danny McNabin ja TJ Saarisen musiikin pauloihin - lippuja illan konserttiin myynnissä ovella ja myös huomisesta alkaen Puimasuulilla.

Kesäisissä tunnelmissa lähestytään juhannusta, joka on ihan nurkan takana. Ensi viikon tiistaina 19.6. ja sitä seuraavan viikon tiistaina 26.6. on Puimasuulilla mahdollisuus mansikkabingon pelaamiseen. Bingon järjestää Mahnalan Ympäristökoulun vanhempainyhdistys, joka ohjaa näin saadut varat mm. koululaisten bussikuljetuksiin, uimahallireissuihin, luokkaretkiin ja kaikkeen muuhunkin, koululaisten hyväksi.

Ei kommentteja: