tiistai 26. kesäkuuta 2018

Mansikkakiireitä

Mansikkakausi on nyt todenteolla käynnissä. Harvoin tosiaan on yht´aikaisesti näin montaa lajiketta myynnissä kuin nyt, toki varhaislajikkeiden Emilyn, Solprinsin ja Vibrantin satomäärät ovat jo laskusuunnassa. Toisaalta esimerkiksi myöhäislajike Malwina on osin vielä kukkimassa, ja Salsa-lajikkeen keruu on vasta alkamassa.

Mansikan itsepoiminnasta kannattaa aina pirauttaa (p. 0400 - 625 636 tai 03 - 3711 163) ennen marjaretkelle lähtöä - esimerkiksi huomenna keskiviikkona on itsepoimintaan varailtu jo sen verran paikkoja, että toistaiseksi emme ota enää uusia varauksia huomiselle eikä siis ilman varausta pääse keräämään. Mutta onneksi mansikkakausi siis jatkuu vielä jokusen viikon, mutta mansikkakauden kestoon toki vaikuttaa sää.  Tällä hetkellä ennusteessa on hiukan viileämpi jakso, joka estää mansikoiden pakkokypsymistä.

Tällä hetkellä näyttää myös melko todennäköiseltä, että nyt tulevana viikonloppuna päästäneen vihdoin viimein aloittamaan herneenpoimintaa. Hernettä kannattaa myös laittaa pakkaseeen. Sen pakastu ei vaadi muuta esikäsittelyä kuin riipimisen (eli siis herneiden irroittamisen paloista). Pakasteherneet voi talven mittaan käyttää esimerkiksi salaateissa, keitoissa, pataruokien höysteen-, munakkaan sisällä - aika moneen herneet taipuvat.

Ei kommentteja: