sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Juhannukset juhlittu

Juhannus mennä vilahti työn tohinassa, mutta kokkokin ennätettiin kyllä aattona polttamaan. Onneksi saatiin sateita, niin pystyi juhannusvalkean sytyttämään. Metkasti nimenomaan aattona satoi ja myrskysi, mutta eilen ja etenkin tänään on ollut erityisen kaunista. Eilenhän oli Aaton päivä ja tänään Jussin päivä - eli niinä perinteisinä juhannuksen aattona ja juhannuspäivänä sää oli mitä parahin.

Mansikkakausi on vauhdissa, ja joka lohkolla kerätään jo. Lajikevalikoima on nyt avomailla runsaimmillaan, ja poiminnassa ovat lajikkeet: Emily, Solprins, Vibrant, Polka, Korona, Sonata, Salsa ja Hiku. Mansikan keruu on tällä hetkellä helppoa, mutta aina kannattaa pirauttaa ja kysäistä marjatilanne ennen mansikkaretkelle lähtöä. Ja jos jonain tiettynä päivänä on tavoitteena kerätä mansikkaa, kannattaa tehdä puhelimitse varaus itsepoimintaan.

Mansikkakauden satokauden ollessa näin täydessä vauhdissa myös aukioloajat muuttuivat taas. Tilamyymälä-kahvila Puimasuuli on avoinna ma-pe klo 8 - 20, la klo 8 - 19 ja su klo 10 - 20. Itsepoiminta on avoinna ma - pe klo 8 - 18, la klo 8 - 16 ja su klo 10 - 18.  Aukioloaikojen muutoksia kannattaa aina seurata suoraan meidän tilan omilta nettisivuilta, jotka majailevat osoitteessa www.yrjolanmarjatila.fi

Perunakausi starttasi juuri parahiksi ennen juhannusta, ja nostamme päivittäin sipulia. Tilliäkin niputetaan jo, mutta alkukesän kuivuuden vuoksi tillin sato jäänee normaalia pienemmäksi - kastelusta huolimatta. Kelta-, puna- ja valkosipulia kerätään myös jo. Mansikka ja sipuli sopivat muuten todellä hyvin yhteen kesäisen salaatin osasiksi vaikkapa kurkun, tomaatin ja lehtisalaatin kanssa.Ei kommentteja: