sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Kohti uutta viikkoa

Olipa hulinaa viikonloppuna - kiitos kaikille kävijöille. Sääkin oli, ennusteista huolimatta, varsin mukava ja kesäinen. Huomiseksi ennusteet lupaavat sadekuuroja, mutta kuurojen satamispaikkaa on vaikea ennustaa. Tilamme sijaitsee harjussa, ja usein näyttää siltä, että tämä korkea kohta jakaa pilviä. Pilvet eivät tahdo jaksa nousta tänne ylös, vaan harju ja molemmin puolin olevat laaksot vesistöineen tuntuvat vetävän sateita puoleensa. Muualla saattaa siis sataa, vaikka tässä meillä ei sada ensinkään. Nettisivullamme (www.yrjolanmarjatila.fi) on kerran tunnissa päivittyvä kelikameran kuva, josta näkee hyvin sään.

Mansikkatilanne on edelleen hyvä, ja tällä hetkellä poiminnassa on useita lajikkeita. Vadelman satokausi alkanee parin viikon kuluessa, ja samoihin aikoihin kerättäneen ensimmäisiä pensasmustikoita. Herukkapensaissa ensimmäikseksi alkavat kypsyä puna- ja valkoherukat, eikä musta- ja viherherukoiden kypsymiseenkään ole enää pitkä aika.

Talutusratsastuskokeilu osoittautui viime viikon torstaina varsin suosituksi, ja testataan sitä siis edellen nyt tulevan viikon tiistaina (9.7.) ja torstaina (11.7) on mahdollista päästä taputtelemaan ja talutusratsastukseen klo 10 - 12.

Ei kommentteja: