tiistai 2. heinäkuuta 2019

Mansikka viihtyy

Mansikat pitävät tällaisestä viileästä säästä, jossa päivälämpötila ei kipua hirmuhelteisiin. Mansikat ovat nyt siis varsin hyvälaatuisia. Hitaahko kypsyminen taas mahdollistaa poimintarytmin pysymisen kypsymisen vauhdissa - paikoin tämä näkyy, että ihan ei saa metriltä litraa, mutta melkein kyllä. Mansikkalajikkeista meillä on tällä hetkellä poiminnassa Polkaa, Sonataa ja Koronaa. Ensimmäisiä Salsa- ja Hiku-mansikoita on jo kerätty, ja toisaalta kokenut marjanpoimija löytää vielä aikaisista Emily- ja Solprins-lajikkeista suuria herkkumarjoja. Nyt on siis paras aika mansikan säilönnän kannalta, vaikka toki mansikka kausi jatkunee vielä jokusen aikaa.

Avomaan vadelmaa poimittaneen joskus heinäkuun puolivälin jälkeen. Yhdestä todella aikaisesta lajikkeesta on jo maisteltu ensimmäisiä lähes kypsiä marjoja, mutta varsinainen vattukausi alkaa vasta öitten pimetessä heinäkuun loppupuolella.

Pensasmarjoista ensimmäisenä kypsymässä on Saskatoon, joka on suojattu verkolla. Saskatoon on joidenkin pikkulintujen mielestä sen verran herkullinen, että se on pakko suojata. Linnut ovat joskus syöneet koko sadon tunneissa.

Maissi näyttää tällä hetkellä hyvältä, ja ensimmäisiä maisseja kerättäneen heinä-elokuun vaihteessa.

Ei kommentteja: