sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Iloinen yllätys perunamaalla

Koko toukokuun ajan sekä tässä kesäkuun alkupäivinä on perunan kasvunopeus hiukan - ja vähän enemmänkin - jännittänyt. Toukokuun kylmyys hidasti kehitystä, mutta nyt tämä lämmin sää on puolestaan räjäyttänyt kasvun. Tällä hetkellä isäntä arvioi, että ensimmäisiä pottuja kerätään aletaan kerämään tulevan viikon keskiviikona. Alkuvaiheessa kaikki perunat nostetaan käsin kaivamalla. Yhden sanonnan mukaan varhaisperuna on parhaimmillaan juuri ennen nostoa - tämä pitää sikäli paikkansa, koska uusi peruna ei parane säilytyksestä. Kuori irtoaa helpoiten heti noston jälkeen, minkä vuoksi nostamme perunaa päivittäin sitä mukaa kuin sitä myydään.

Tänään sunnuntaina kerättiin myös ensimmäisiä mansikoita pellolta, Solprins- ja Vibrant- lajikeita. Arviomme mukaan mansikkakausi pyörähtää käyntiin todenteolla heti juhannuksen jälkeen.

Tunnelimansikan itsepoiminta jatkuu vielä ainakin huomenna maanantaina. Tänään saatiin myös ensimmäisiä vadelmia myyntiin tunnelista, mutta suurempien määrien keruu menee sekin heinäkuun alkupäiviin.

Ei kommentteja: