torstai 18. kesäkuuta 2020

Juhannuksen alla

Helle on hellinyt tässä juhannuksen alla. Eilen toki oli hieman epävakaisempi sää, mutta tänään taas aurinko paistaa rötkötti täydeltä terältä. Tulevan viikon sääennuste näyttää tällä hetkellä lämpimältä ja aurinkoiselta, eli mansikkakausi on lähtemässä kiivaaseen vauhtiin tässä lähipäivinä. Tänään kerättiin ensimmäisiä Polka-mansikoita pellolta, ja varmaan myös myöhäisimmistä paikoista päästäneen keräämään pikapuoliin.

Perunannosto aloittiin eilen, ja saatavilla on siis Siikli- ja Annabelle-perunoita vastanostettuna päivittäin. Nippusipuliakin on, mutta metkasti punasipulit ovat tänä vuonna kasvaneet nopeammin kuin tavalliset sipulit. Suurin osa nippusipuleistamme onkin siis nyt punasipulia.

Yksi uusi gelatomakukin kehiteltiin: savulohigelato. Sitä on myynnissä Puimasuulilla annoksina take away-astiaan. Savulohigelatoa myydään myös keitettyjen perunoiden kera lounasaikaan (puolen päivän pintaan tai niin kauan kuin perunoita riittää).

Mansikan itsepoiminta alkaa ensi viikon maanantaina. Tässä viikonlopun aikana pohditaan ja yritetään arvioida, kuinka paljon mansikkaa lähipäivinä pelloilla kypsyy. Arvion perusteella ryhdytään kirjaamaan ylös varauksia, todennäköisesti sunnuntaina aloitetaan varaaminen itsepoimintan.

Huomenna juhannusaattona Puimasuuli on avoinna klo 18 asti. Myyntipisteemme sulkeutuvat porrastetusti iltapäivän aikana. Puimasuuli on avoinna lauantaina 20.6. klo 10 - 19 ja sunnuntaina 21.6. klo 10 - 20. Myyntipisteemme ovat suljettuina juhannuspyhinä, mutta aukeavat normaalin aikataulun mukaisesti maanantaina 22.6.

Oikein mukavan leppoisaa ja turvallista juhannuksen aikaa ja taikaa kaikille!

Ei kommentteja: