torstai 25. kesäkuuta 2020

Satonäkymiä

"Ei lämmin luita riko" kertoo sanonta, mutta isännän mopoilu mansikkamailla kertoo mansikkakauden alkaneen täydellä vauhdilla. Tällä hetkellä poiminnassa on mm. Polkaa, Sonataa, Vibrantia, Solprinsiä. Meillä on viljelyssä kaikenkaikkiaan parisenkymmentä eri mansikkalajiketta, eli sorttia riittää. Ihan kaikkia ei ole joka päivä poiminnassa eikä poimittuna, mutta aika montaa kuitenkin. Mansikkamaalle halutessaan kannatta pirauttaa etukäteen (p. 03-3711 163, 0400 - 625 636) - suosituimpina päivinä rajoitamme poimijoiden määrää, ja poimimaan pääsee ensisijaisesti varauksella.

Hernekausi alkoi myös. Tällä hetkellä keruussa ovat ne isännän huhtikuulla kylvämät herneet, jotka ovat perinteistä Avola-lajiketta. Hernettä on myynnissä poimittuna, ja tietenkin hernemaalle pääsee myös poimimaan itse. Herneen pakastaminen on myös helppoa: herneet riivitään, ja siemenet pakataan sopiviin pakkaukseen pakkaseen. Ne eivät kaipaa esikeittoa - rakenne ja maku säilyvät siten parhaiten.

Puimasuulilla on myynnissä myös nippusipulia, perunaa (Siikli, Annabelle) ja vadelmaa. Jätskitiskissä on uusia makuja. Pientä suolaista lähiruokaa on myös saatavana: miltä kuulostaisi lähilihatortilla Osaran Kyytön jauhelihalla ja Unnaslahden salaatilla täytettynä tai Palviportin höyrymakkara? Puimasuulin takana oleva leikkipaikka on avoinna. Vuohet ovat myös kotiutuneet hyvin "kesämökilleen" katselemaan ihmisten touhuja. Itsepoiminta-alueella lapsilla mahdollisuus eksyä tai löytyä viljasokkelon syövereihin - huomioittehan, että viljasokkeloon voi mennä yli 18-vuotias ainoastaan alle 18 vuotiaan seurassa. Hellekelillä tänne retkeillessä kannatta myös varata uimavehkeet mukaan: Miharissa oleva uimaranta on oiva paikka lillutella ja viilennellä kesäkuumalla. Ranta on hyvin matala pitkälle selälle asti.


Ei kommentteja: