tiistai 7. heinäkuuta 2020

Tuulinen päivä

Eilen oli kyllä harvinaisen tuulinen päivä - sen verran tuulinen, että sen jopa huomasi. Tässä mäen päällä tulle aina, mutta tuo riepotti kyllä kunnolla, eikä esimerkiksi kahvilan terassin ovea tahtonut saada tuulen vuoksi auki. Tänään ei ole tuullut yhtä voimakkaasti, mutta muuten sää on ollut samantapainen kuin eilen: viileä, vähän vettä tihrustanut, mutta välillä myös aurinko paistellut. Noiden helleviikkojen jälkeen keli on tuntunut hetkittäin jopa syksyiseltä, mutta onneksi taivaalla lentävät pääskyset kertovat vielä kesän olevan täällä.

Mansikkakausi jatkuu edeleen, vaikka paikoin Polka- ja Sonata -mansikat ovat säästä kärsineet. Helle pienensi kokoa ja sade piiskasi marjoja, joten tarkkana täytyy mansikkamailla olla poimiessaan. Avomaan vadelmakausi alkanee reilun parin viikon jälkeen, mutta tarkaa ajankohtaa ei vielä pysty sanomaan - kun ei noista säistä tiedä.

Valkosipulin ystävät huomio: aloitimme valkosipulin noston pari päivää sitten, ja nyt myynnissä on tuoretta valkosipulia.

Ei kommentteja: