sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Runsastuva marjasortimentti

Tänä viikonloppuna ollaan saatu katsella aurinkoa ja nauttia lämmöstä - viime torstai taisi olla kyllä koko kesän kylmin päivä vihmovine sateineen ja puuskaisine tuulineen. Vadelma ei onneksi torstain sää haitannut, ja tänään oli erityisen runsaasti marjoja riveissä. Vadelmakausi lienee siis nyt seuraavien parin viikon aikana parhaimmillaan, ja nyt kannattaa siis ryhtyä suunnittelemaan vadelmien syömistä ja säilömistä.

Muitten marjojen kypsyminen on alkanut myös todenteolla. Puna- ja valkoherukat ovat täysin kypsiä, ja ensimmäiset mustaherukatkin ovat jo poimittamissa. Vihereherukka kypsynee nyt alkavan viikon ainana. Keltaiset karviaiset ovat paikoin jo kypsiä ja makeita. Pensasmustikkaa kypsyy hissukseen, ja saskatoonin oksat notkuvat kypsistä marjoista. Mansikkaakin vielä on. Marjasorttia on siis monenelaista ja moneen makuun.

Muista kasveista tällä hetkellä itsepoimittavissa on hernettä ja sipulia. Maissin heilimöinti on alkamassa, ja arviolta elokuun puolin välin tienoilla (tai vähän  jälkeen) varmaan aloiteltaneen maissinkeruuta. Papumaassa rupeaa olemaan jos melko isoja papuja, ja niitäkin tässä viikon parin kuluessa saataneen poimittua.


Ei kommentteja: