sunnuntai 2. elokuuta 2020

Elokuu

Kuukausi on vaihtunut elokuuksi, ihan huomaamatta. Elokuu saa nimensä elonkorjuusta, ja monenmoista satoa nyt onkin kerättävänä. Vadelmaa on edelleen hyvin, välillä toki joutuu sukeltamaan syvemmälle pensaaseen marjojen perässä. Kaikenvärisiä herukoita on edelleen, toki aikaisimman sortin eli valkoherukan sato rupeaa kääntymään jo loppua kohti. Karviaisia ja pensasmustikoita on jo löydettävissä. Saskatoonin suuret tertut odottavat noukkijaansa. Mansikkaakin vielä on, vaikka toki marjojen etsintä teettaa jo aika paljon työtä.

Muita satokauden tuotteita tähän aikaan ovat herne, papu, sipuli ja valkosipuli. Sipulia ja valkosipulia on valittavissa itsepoiminnan punnituspisteen viereisessä katoksessa olevilta tasoilta. Hernettä on saatavana sekä poimittuna että itsepoimien, papuja valmiiksi poimittuna. Ja perunaa - totta kai.

Huomenna aloitellaan myös omenankeruuta, ja ensimmäisiä Pirja-omenoita saadaan päivän kuluessa myyntiin. Pakkaamma nämä ensimmäiset omenat parin kilon vakkoihin. Pirja on maukas omena, joka sopii sinällään syötäväksi, kuivattavaksi tai vaikkapa omenapiirakkaan. Nyt alakavalla viikolla on suunnitella myös puristaa ensimmäinen erä omenatuoremehua.

Ei kommentteja: