tiistai 31. elokuuta 2021

Landefest ja työkonearvuuttelun oikea rivi

 Viime viikonloppuna vietettiin täällä Hämeenkyrössä Landefestia. Sää suosi - aurinko paistoi ja keli oli kesäinen. Lauantaina tiluskierrokset kiinnostivat monia, ja sunnuntaina saatiin seurata taitavia ratsukoita maastotaitoradalla. Kiitos kaikille kävijöille!

Tässä meillä esillä oli erilaisia koneita ja laitteita, joita käytämme täällä meidän tilalla. Niistä joku oli lainattu, osa oli omia - on hienoa, että ihan kaikkia koneita ei ole tarvinnut ostaa itselle, vaan saadaan tarvittaessa lainaan naapureilta. Täytyy muuten tässä kehaista, että meillä on kyllä maailman parhaat naapurit!

Mutta ne koneet - tehtävänä oli kertoa mikä kone on, mitä sillä tehdään ja kirjoittaa käyttöjärjestys keväällä. Punainen kärry, missä on sellaiset metalliset terät perälaudan paikalla, on lantakärry. Sillä levitetään lanta pellolle levälleen. Lannanlevityksen jälkeen maa käännetään kyntämällä auroilla. Aurana meillä on 4-siipiset sarka-aurat. Kynnön jälkeen pelto äestetään. Äes oli se, missä oli lukuisia S-kirjaimen muotoisia mustia jousia tai piikkejä (kuinka kukin tulkitsee) punaisen rungon alla.

Työkonearvuuttelussa oli mahdollista osallistua arvontaan, jossa palkintona oli laatikollinen pakastemansikkaa. Palkinnon voitti Eija Hauska. Onnea voittajalle!

Ei kommentteja: