sunnuntai 15. elokuuta 2021

Omena-aika ja syyskesän tapahtumat

 Omena-aika on alkanut, ja nyt on kerättynä melkein kaikki Pirja-lajikkeen omenat. Nyt keruussa ovat Huvitus ja Valkea Kuulas, jotka ovat  molemmat perinteisiä omenalajikkeita. Täysin kypsänä näiden lajikkeiden pinta näyttää läpikuultavalta, lasimaiselta, mikä lienee ollut lajikenimen "Valkea Kuulas" taustalla. Varmaan joskus reilun viikon päästä kerättäneen seuraavaksi aikaisinta omenalajiketta, eli Bergiusta. Meillä ei ole omenamehun rahtipuristusta tänä vuonna, mutta tässä linkki viimevuotiseen Maa- ja kotitalousnaisten listaukseen omenatuoremehuasemista. Osa puristaa myös marjoja yms. Ja tosiaan listaus viimevuotinen, eikä pidä paikkaansa enää meidän osalta.

Marjakausi jatkuu edelleen - nyt myynnissä on valmiiksi poimittuna mansikkaa, pensasmustikkaa ja karhunvatukkaa. Itsepoimien on saatavana pensasmustikkaa, mustaherukkaa ja karviaista - ja onpa joku sitkeä poimija vielä löytänyt vadelmiakin. Maissilla ja pavuilla kannattaa muuten herkutella nyt, satokausi on parhaimmillaan.

Tänä viikonloppuna Navetassa oli Pia Koposen vetämä Palauttavan taiteen kurssi. Kurssin järjesti Mahku ry, ja ensi viikonloppuna 21.-22.8. on mahdollisuus osallistua seuraavalle kurssille.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään Landefest, jossa on mahdollista päästä tutustamaan monipuolisesti Hämeenkyröön - maalaiskuntaan kaupunkien keskellä.  Meillä on mahdollisuus päästä tiluskierrokselle traktorilla pe 27.8. klo 15 sekä la 28.8. klo 13 & 15. Jos väkeä on paljon, ajellaan useampi kierros. Tiluskierros kestää reilun puoli tuntia. Sunnuntaina tässä meidän pihapiirissä on mahdollista päästä ihastelemaan taitavia ratsukoita Seppälän tilan tallin järjestämässä maastotaitoratsastuskilpailussa. Siitä ja Landefestistä muutenkin sitten lisätietoa myöhemmin.

Ei kommentteja: