tiistai 26. heinäkuuta 2022

Valko- ja punaherukat kypsiä, vadelmat parhaimmillaan

 Herukkakausi on korkattu, ja nyt alkuun siis poiminnassa valko- ja punaherukoita. Molempia on tällä hetkellä runsaasti poimittavana. Viher- ja mustaherukoiden samoin kuin karviaisten kypsymiseen mennee vielä reilu viikko tai vajaa kaksi - kelistä ja lämpötiloista riippuen.

Pensasmustikat ja saskatoonit ovat myös jo poimittavissa - niitä pääsee poimimaan päivittäin niin kauan kuin kypsiä marjoja on.

Vadelmat rupeavat nyt olemaan parhaimmillaan, ja jos säiden haltija suosii, niin kaudesta voi tulla pitkäkin. Tässä alkuvaiheessa poiminta on toki helpointa, kun pensaissa uloimmat ja suurimmat marjat kypsyvät nyt alkuun.

Ja mansikkaakin toki on vielä - sitkeimmät ja kokeneimmat itsepoimivat saavat vielä haalittua saalista. Tässä kohtaa kautta avomaan marjat ovat erityisen makeita, vaikka koko onkin jo pieni.

Tilamyymälässämme on myynnissä myös nippusipulia (kelta/puna), valkosipulia, tilliä, kehäkukkia, ruiskukkia, hernettä, perunaa (Annabelle ja Siikli), hernettä ja leikkopapua. Valmiiksi poimittuja marjoja on myös - mansikkaa ja saskatoonia sekä vadelmia. Määrät vaihtelevat, riippuen siitä, miten ollaan saatu kerättyä.

Ei kommentteja: