maanantai 4. heinäkuuta 2011

Mansikkaa ja muutakin

Mansikat kypsyvät nyt, ja loppuviikon ennusteet lämpimistä säistä edistävät mansikoiden kypsymistä entisestään. Sääennusteiden mukaan tänään oli viielin päivä, ja tästä etenepäin sää lämpenee - viikonlopun alla pitäisi taas olla hellelukemat mittarissa. Mansikan satokausi on siis nyt: tällä hetkellä poimimaan pääsee ilman varausta. Tällä viikolla pidämme myös auki pidennetysti: poimimaan pääsee klo 8 - 20 välillä (klo 20 jälkeeenkin saa vielä poimia).

Viikonlopun aikana ryhdyimme nostamaan valkosipulia: puna- ja keltasipulia on jo nostettukin juhannuksesta alkaen, mutta nyt siis myös valkosipulit ovat pullistuneet herkullisiksi. Salaattimaasta löytyy myös muita herkkuja: salaattia, mangoldia ja yrttejä. Avomaantomaateissakin on jo raakileita. Ainoa, mikä vielä antaa odottaa on kesäkukkapenkki: nuppuja on ollut nähtävillä jo kauan, ja ensimmäiset ruiskukat ovat jo avautuneet. Muut kukkaset ovat toistaiseksi vielä pitäytyneet nuppujen kasvattamiseen. Pavut ovta kukassa ja maissikinalkaa heilimöidä pian, joten niilläkin pääsee herkuttelemaan pian.

Ja millä itse herkuttelimme: mansikka-vuohenjuustusalaatilla: salattia, sipulinvarsia, mansikoita ja vuohenjuusto astetaan omaan makuun sopivassa suhteessa. Pääle voi kaataa lempisalaatin kastiketta tai rypsiöljyä.

Ei kommentteja: